MultiVitaMinera

MultiVitaMinera

Vitaminokat, Ásványi anyagokat, Mikroelemeket, Nyomelemeket és Növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő vegán kapszula Luteinnel és Artemisininnel.

Ár: 14.986 Ft

Termékjellemzők:

A MultiVitaMinera komplex összetételű kapszula kiemelt mennyiségben tartalmaz 13 féle vitamint, 11 féle ásványi anyagot és nyomelemet8 féle gyógynövénykivonattal kiegészítve. Ezzel hozzájárul a fokozott testi-lelki-szellemi megterhelésnek kitett felnőtt szervezetek esszenciális anyag (vitaminok, ásványi- és nyomelemek) szükségleteinek pótlásához. Csökkentett kalóriatartalmú, cukor-, laktóz-, glutén-, szója- és GMO mentes, valamint vegán étrendben is fogyasztható! Egy flakon két havi adagot (60 kapszulát) tartalmaz!

Kinek javasolt a MultiVitaMinera fogyasztása?

Komplex összetételével, változatos és kiemelkedő hatóanyagtartalmával a fokozott testi-lelki-szellemi megterhelésnek kitett felnőtt szervezetek esszenciális anyag (vitaminok, ásványi- és nyomelemek) szükségleteinek pótlására különösen alkalmas készítmény. Hozzájárul az általános egészség karbantartásához sportolásedzés, nehéz fizikai munka, szellemileg kimerítő életszakasz idején. Javíthatja az izomzat teherbírását, lerövidíti a kimerült izmok regenerációjához szükséges időt, lassíthatja az izmok öregedését. Hasznos lehet egyéb okokból fennálló vitaminhiány (dohányzás, alkoholfogyasztás, légszennyezettség vagy egyéb szabadgyök terhelés okozta) következményeinek megelőzésére és/vagy felszámolására. Antioxidáns összetevői révén hozzájárul a szervezet egészének kémiai védelméhez a szabadgyökök károsító hatásainak kivédésével.

A MultiVitaMinera kapszula összetevőinek élettani hatásairól

A súlyos klinikai vitaminhiányos betegségek a világ fejlett országaiban ma már ritkák. Friss felmérések szerint azonban több vitamin szubklinikai hiánya jelentősen terjed Magyarország [1], de a gazdaságilag fejlett országok lakosainak körében is [2]. Különösen a serdülők, illetve 60 év felettiek körében. Az ilyen kora fiatalkori és fiatal felnőttkori hiányállapotok kései szövődményei számos krónikus degeneratív állapot is (csontritkulás, időskori szemfenéksorvadás, krónikus fáradtság szindróma stb.). Ezek drámai előretörést mutatnak az utóbbi 20-30 évben. Modern korunk étkezési és életmódbeli szokásainak változását gyanítják a háttérben. Egyre több szerző és publikáció ajánlja a vitaminok pótlását.

Az életfolyamatokhoz szükséges sejtszintű energiafelszabadítás a mitokondriumokban megy végbe. Ebben a teljes B-komplex vitaminjai, C-vitamin, magnézium [3] és mangán [4] is szerepet kap. Az akár testileg, akár lelkileg vagy mentálisan megterhelő életmód növeli ezen esszenciális anyagok iránti igényt. A nemrégiben felfedezett pirrolokinolin-kinon (PQQ) szintén hozzájárul a sejtek, szövetek életminőségének javításához. Jelenleg még vitatott, hogy vitamin-e vagy sem, de hozzájárulása a vitalitás megőrzéséhez és egészség karbantartásához [5] 2005 óta elfogadott. A csontozat egészségének megőrzésében a D-vitaminK2-vitamin [6] és bór [7] szerepe közismert. Azonban a D-vitamin a kálcium anyagcsere befolyásolásával az izomműködéshez is elengedhetetlen [8]. Az immunrendszer egészséges működéséhez létfontosságú a B6 [9], B12 [10]-, C[11]- és D[12]-vitaminok, valamint a cink[13] és réz[14] jelenléte. A D-vitamin a B- és T-limfocita immunsejtek receptorainak kiépítéséhez szükséges. Hiányában nem alakulnak ki az immunsejtek receptorai, amivel felismerhetik az idegen, betolakodó mikroorganizmusokat. Ilyen esetben a limfociták száma nem csökken ugyan, de feladatukat nem vagy kevésbé képesek ellátni. Az immunvédekezést egészítik ki antioxidáns hatásaikkal a C [9], E-, B2 [15]-vitaminok, a lutein, a feketeáfonya természetes antioxidánsai. A szabadgyökök kémiai károsító hatásainak semlegesítésével mindenféle sejt, szövet és szerv egészségének karbantartásában játszanak jelentős szerepet. A cink [16], szelén [17], mangán [18] pedig katalizátorként vesznek részt e folyamatokban. Közelmúltbeli vizsgálatok rámutattak a dohányosok [19] (a dohányzás szabadgyököket is juttat a szervezetbe), de általában a nagyvárosi lakosság (légszennyezettség, tartósított élelmiszerek fogyasztása stb.) kiemelt vitaminszükségletére [20]. A B5-, B6-, B7-, B9- vitaminok, a cink, króm és jód a makrotápanyagok (fehérjék, zsírok, szénhidrátok) anyagcseréjében, illetve szabályozó hormonok előállításához is nélkülözhetetlenek. A cink többek között a férfi szervezet saját tesztoszteron termelésben szerepel katalizátorként [21]. A szelén potencírozza a C- és E-vitaminok gyökfogó aktivitását. Emellett a pajzsmirigyműködés befolyásolásával a szervezet globális anyagcseréjének szabályozásában kap főszerepet [22]. A szilícium egy esszenciális nyomelem, ami szabad formában nem fordul elő a természetben. Táplálékainkban szerves formáiban tudunk hozzájutni. A C-vitamin mellett a kötőszövetek egészséges kollagén tartalmának biztosításában játszik szerepet. Az egészséges porcok, csontok, de érfalak, inak és ínhártya, haj, köröm, bőr ép szerkezetének és működésének feltétele [23]. Hiányára ezen szövetek és szervek károsodása utal. Legfeltűnőbb, ám korántsem legsúlyosabb következménye a körmök, haj eltérései.

mezei zsurló (Equisetum arvense) és csalán (Urtica dioica) levél támogatja a veseműködést, kiválasztást és méregtelenítést. A mezei zsurló előnye, hogy akvaretikus vízhajtó hatású. Azaz a nyomelemek és ásványi anyagok megőrzése mellett fokozza a vízkiválasztást [24]. A feketeáfonya (Vaccinium myrtillus) általános és szemvédő antioxidáns kapacitásán túl, védő hatásúnak bizonyult a túlterhelés okozta izomkárosodás ellen [25]. Hatásmechanizmusa részleteiben nem tisztázott. Magas antioxidáns kapacitását gyanítják a háttérben (TEAC ≈ 15) [26]. Az artemissinin az egynyári üröm (Artemisia annua) tujonmentes hatóanyaga (Fontos: a tujon felelős az egynyári üröm toxikus hatásaiért!) Gyulladásgátló, antioxidáns hatásaival sejtvédő hatást fejt ki [27]. Az emésztőenzimek összehangolásával segíti az emésztést, javítja a tápanyagok felszívódását. A ginzeng (Panax ginseng) kutatások szerint a mellékvesék hormontermelésének befolyásolásával erősíti a szervezet stressztűrő képességét, lassítják az öregedéssel járó degeneratív folyamatokat [28]. Tudományos vizsgálatok igazolták a ginzeng fizikai teljesítésfokozó hatását. Ahogyan nem szervi eredetű férfi impotenciában is dokumentálták nemi vágyat és teljesítőképességet fokozó (afrodiziákum) képességét [29]. A gyömbér (Zingiber officinale) kivonat az emésztést és tápcsatorna mozgékonyságát szabályozza. Valamennyi fent említett gyógynövény elismert gyógyhatású a hatályos VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben. A piperin (fekete bors – Piper nigrum kivonat) fokozza az anyagcserét, fokozza a belek vérellátását és a tápanyagok felszívódását javítja. A para-amino-benzoesav (PABA) ugyan nem közvetlenül életfontosságú anyag, ám a bélbaktériumok számára nélkülözhetetlen prebiotikumként hat. Ezáltal a tápcsatorna egészséges működésének egyik közvetett feltétele. Ezen felül a zsírsavak szállításában is szerepet játszik, amivel segíti a zsírok energetikai felhasználását (zsírégetés).

Mit tartalmaz a MultiVitaMinera kapszula?

A szervezet számára létfontosságú 13 féle vitamint, 11 féle nyomelemet tartalmaz biológiailag hatásos mennyiségekben, 8 gyógynövény kivonattal, illetve természetes növényi eredetű összetevővel kiegészítve. Ez utóbbiak a vitaminok és nyomelemek, ásványi anyagok felszívódásának javításával és anyagcseréjének támogatásával potencírozzák a MultiVitaMinera kapszulák hatását.

MultiVitaMinera összetétele

Hatóanyag

1 kapszula napi adagban

NRV % a napi adagban*

C-vitamin

92,0 mg

115,0

Ginzeng gyökér kivonat

55,0 mg

NA

Fekete áfonya kivonat

35,0 mg

NA

Csalán levél kivonat

30,0 mg

NA

Mezei zsurló levél kivonat

30,0 mg

NA

PQQ (Pirrolokinolin-kinon)

25,0 mg

NA

Artemissinin

25,0 mg

NA

PABA (Para-amino-benzoesav)

20,0 mg

NA

B3-vitamin

16,2 mg

101,2

E-vitamin

12,1 mg

101,2

Vas

12,0 mg

85,7

Cink

12,0 mg

120,0

Lutein

10,0 mg

NA

B5-vitamin

7,2 mg

119,6

Piperin

5,5 mg

NA

Gingerol

5,3 mg

NA

Szilícium

2,7 mg

NA

Mangán

1,6 mg

80,0

B2-vitamin

1,5 mg

105,8

B6-vitamin

1,4 mg

101,2

B1-vitamin

1,2 mg

110,4

Bór

1,0 mg

NA

A-vitamin

920,0 µg

115,0

Réz

0,9 mg

85,0

B9-vitamin

276,0 µg

138,0

Jód

150,0 µg

100,0

K2-vitamin

75,9 µg

101,02

Króm

70,0 µg

175,0

Szelén

55,0 µg

100,0

B7-vitamin

50,6 µg

101,2

Molibdén

50,0 µg

100,0

D3-vitamin

6,0 µg

119,6

B12-vitamin

5,8 µg

230,0

Kobalt

0,6 µg

NA

Jelmagyarázat

NRV    = Felnőttek számára megállapított napi fogyasztásra javasolt referenciaérték;
NRV% = Feltüntetett adag az NRV hány százalékát fedezi
NA    = Nem alkalmazható; NRV nincs hivatalosan megállapítva

Összetevők

Multivitamin premix: [L-aszkorbinsav, Niacin-amid, DL-alfa-tokoferol, Kálcium-D-pantotenát, Riboflavin, Piridoxin-hidroklorid, Tiamin-monohidrát, Retinol-palmitát, Kálcium-L-metil-folát, Menakinon-7, D-biotin, Kolekalciferol, Cianokobalamin]; Vas(II)-biszglicinát, Panax ginzeng gyökér kivonat, Lutein, Fekete áfonya kivonat, Cink-acetát-dihidrát, Csalánlevél kivonat, Mezei zsúrló kivonat, Élesztő kivonat (szelén-metionin), Gyömbér gyökér kivonat, Pirrolokinolin-kinon, Artemissinin, Para-amino-benzoesav, Nátrium-tetraborát dekahidrát, Feketebors kivonat, Mangán-citrát, Réz-citrát, Króm(III)-pikolinát, Kálium-jodid, Ammónium-molibdát

Javasolt fogyasztás

Hatóanyagai kiemelt mennyiségének, illetve komplex összetételének hála, egy fokozottan igénybe vett felnőtt szervezet vitamin és ásványi anyag szükségletét is fedezi naponta 1 kapszula elfogyasztása. Valamelyik étkezéshez társítva, bő folyadékkal javasolt bevenni. Felnőtt szervezet igényeire formulázott készítmény. Kisgyermekek számára nem ajánlott!

Tárolás, lejárat

Saját csomagolásában, fénytől, nedvességtől és sugárzó hőtől védetten hatóanyagtartalmát a csomagoláson feltüntetett ideig őrzi meg. Gyermekektől biztonságosan elzárva tartandó.

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések

A MultiVitaMinera kapszulák az OGYÉI által engedélyezett, előírásszerű használat esetén biztonságos étrend-kiegészítő. A javasolt adagolást ne lépje túl! Várandós, szoptatós anyáknak és kisgyermekeknek ellenjavallott (artemissinin, ginzeng kivonat). A K2-vitamin hatással lehet a véralvadásra. Véralvadásgátló kezeléssel egy időben csak szakorvosi konzultáció ajánlásainak betartásával szedhető! Bármely növényi összetevővel szemben ismert allergia a készítmény szedését ellenjavallja. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást és egészséges életmódot. Az ismertetőt általános tájékoztatás céljára írta Dr. Gothárd Csaba orvos, étrend-kiegészítő tanácsadó. Nem szolgál betegségek kórismézésére, kezelésére és nem helyettesíti az orvosi ellátást.

Kiszerelés: 60 kapszula/2 havi adag
Származási hely: EU
OGYEI Notifikációs szám: 31881/2023

0
    0
    Kosár
    Az Ön kosara üresVissza