Micellyn C

Micellyn C

Micellás C-vitamint tartalmazó folyékony étrend-kiegészítő.

Ár: 8.255 Ft

Termékjellemzők:

A C-vitamint először Szent-Györgyi Albert analizálta, felfedezéséért Nobel díjat kapott. Mára a legjelentősebb vitaminná vált, és világszerte ismerik és elismerik jótékony hatásait és nélkülözhetetlenségét. Esszenciális anyag az ember számára, akár milyen kis mennyiségben is legyen rá szükség, nélküle nem működnek az élettani folyamatok. A C-vitamin vízben oldódó, napi szinten ürülő, és pótolandó vitamin. Rengeteg belső biokémiai rendszer katalizátora, lételeme. A teljesség igénye nélkül: a C-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, vagyis napi szinten közömbösíti a szabad gyökök roncsoló hatását sejtjeink és egészségünk védelmében. Védelmet nyújt az ionizáló sugárzások ellen, hozzájárul a fáradtság tüneteinek csökkentéséhez. Az energiatermelő folyamatok C-vitamin hiányában nem működnek jól, ami pedig levertséget, fáradtságot és gyengeséget okoz. A C-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a pszichológiai funkciók fenntartásához és az immunrendszer jó működéséhez. C-vitamin nélkül nem tartható fenn a hatékony kollagén képződés és a bőr egészsége sem. C-vitamin szükséges a csontozat és a fogak egészségének megőrzéséhez is.  Ahhoz, hogy szervezetünk alapszinten működhessen, minimum napi 80 mg C-vitaminra van szükség. A valóságban azonban ennél jóval több C-vitamin szükséges a modernkori, rohanó életmódot folytató, stressznek kitett, környezeti ártalmakkal terhelt emberek számára. A fizikai munka, a telefonok elektromágneses sugárzása, a rádióhullámok, a közlekedés káros kipufogó gázai, a napból érkező sugárzások, a stressz, mind terhelést jelentenek szervezetünkre, amivel immunrendszerünknek napi szinten harcot kell vívnia. A C-vitamin normál felszívódása korlátozott, ugyanis egy átlagos ember képtelen 280-300 mg-nál többet felvenni. Ahhoz, hogy a felszívódást és a hatásfokát a maximumra emelhessük, micellába zártuk a C vitamint.

Foszfatidil-kolin

Magas vízmegkötő képességgel rendelkező lipidek. A lecitin kémiai megközelítésben foszfatidilkolint, hétköznapi szóhasználatban a semleges és a poláros zsírok természetes keverékét jelenti. A sok foszfatidilkolint tartalmazó lecitinnek májvédő hatása van, mérsékli az alkoholfogyasztás és a mérgezések okozta májkárosodások súlyosságát. A foszfatidilkolin lehetővé teszi a neurotranszmitterek és a foszfolipidek szintéziséhez nélkülözhetetlen kolin szállítását. A lecitin jótékony hatású az érelmeszesedés megelőzésében, segíti a tiamin májba és az A vitamin belekbe történő felszívódását és részt vesz az agyi működési folyamatok fenntartásában. A kezdeti kísérleti eredmények sora azt erősíti meg, hogy a foszfatidilkolin terápiás értékű lehet az Alzheimer kór kezelésében. Szakirodalmi adatok léteznek a rákterápiában való alkalmazhatóságának eredményességéről. A foszfatidil-kolin alkalmazásának jelenleg nincs ismert ellenjavallata. Jelenleg nincs adat gyógyszerkölcsönhatásra és túladagolási tünetekre.

Hatóanyag

Hatóanyag 3 ml napi adagban

NRV % a napi adagban

C-vitamin

800,0

mg

1000,0

NRV%=Napi beviteli referencia érték felnőttek számára

Összetevők: Tisztított víz, Vitamin: C-vitamin (Nátrium-L-aszkorbát); Növényi glicerin, Emulgeáló szer: Szójalecitin (Foszfatidil-kolin), Poliszorbát 80; Tartósítószer: Kálium-szorbát

Ajánlott napi adag:

3 ml (4 teli pipetta)

Fogyasztási javaslat:

A napi adagot reggel, vagy napközben önmagában, illetve hideg folyadékban (ivóvíz, gyümölcslé, zöldséglé, stb…), elkeverve, éhgyomorra fogyassza. Az ajánlott maximális napi mennyiséget ne lépje túl!

Figyelmeztetés:

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Tárolás:
Fénytől, sugárzó hőtől védett, száraz hűvös helyen tárolandó. Felbontás után 3 hónapon belül elfogyasztandó.

Gyermekek elől elzárva tartandó!

Minőségét megőrzi (bontatlan csomagolásban a tárolási feltételek betartása mellett): (kis téglalap, 0,75 cm x 2,5 cm elég)

Származási hely: Magyarország

O.GY.É.I. Noptifikációs szám: 31892/2023

0
    0
    Kosár
    Az Ön kosara üresVissza