LBS Proby 15-60

LBS Proby 15-60

Élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula D-mannózzal.

Ár: 9.754 Ft

Termékjellemzők:

A szervezetünkben élő mikroszkópikus élőlények (baktériumok, vírusok, gombák és archeák) bonyolult és sokoldalú kölcsönhatásban állnak a szervezetünkkel. Tudásunk a mikrobiom (velünk együtt élő mikroorganizmusok összessége) összetételéről és szerepéről alig 20 éves múltra tekint vissza. A molekuláris genetikai vizsgálatok tárták fel a mikrobiom változatosságát és sokoldalú szerepét a belső környezet fenntartásában.  Legalább ezerféle baktérium, gomba, vírus és archea faj élőhelye a testünk. Ráadásul nem csupán „passzív” lakói a testünknek, hanem sokoldalú és bonyolult anyagcsere kapcsolatban állunk velük. Az egészség elképzelhetetlen a megfelelő mennyiségű és összetételű mikrobiom nélkül. Öt fő területre oszlik: a szájüregi, a légúti, a bél, a hüvelyi és a bőr mikrobiomra.

A testünkben lévő mikrobiom a legnagyobb mennyiségben a belekben található, annak is a legsűrűbben benépesített területe a vastagbél, itt minimum 500 faj ezermilliárd egyede él egyetlen grammnyi béltartalomban.

Bélrendszerünk, mint külvilág, direkt módon találkozik rengeteg szennyező anyaggal, amelyek jelentős károkat okozhatnak, ezért az immunsejtjeink 70%-a a bélfalakban található, melyek komoly támogatást kapnak a bélflórától.

Két nagy csoportba soroljuk a mikrobiomot: hasznos (Lactobacilluso, Bifidobaktériumok, Enterococcusok stb.) és káros baktériumok (Salmonella, Helicobacter pylori, E.coli stb).

A hasznos baktériumok anyagcseretermékeikkel meggátolják kórokozó baktériumok (Salmonellák, Helicobacter pylori, E.coli, Streptococcusok, stb.) megtapadását és elszaporodását a bélfalon valamint a béltartalomban. Állatkísérletek mutattak rá, hogy Lactobacillusok és Bifidobacteriumok csökkentik a bél gyulladásos állapotát, saját gyulladásgátló anyagok termelésével.

Számos állatkísérlet mutatott rá, hogy a bélflóra romló állapota és az indokolatlan súlygyarapodás között összefüggés lehet. Az egészségünkben és szervezetünk működésében zavart okozó tényezők (betegségek, antibiotikumok, vegyszerek, kemó és sugárterápia, alacsony tápértékű, mesterségesen előállítot ételek) komoly mértékben ronthatják a mikrobiom összetételét és minőségét. A kedvezőtlen változásoknak a mikrobiomban nem csupán bélrendszeri következményei lehetnek, hanem kihathatnak az egész szervezetre. Megnőhet az elhízás veszélye, kialakulhat irritábilis bélszindróma, inzulin rezisztencia, diabétesz, pajzsmirigy, sokízület és keringési betegségek, psoriasis, ekcéma valamint megnőhet a különböző daganatos betegségek kockázata is.

A jól megválasztott táplálkozás, melyben megfelelő mennyiségben vannak vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, élelmi rostban gazdag zöldség-gyümölcs és gabonafélék és a körültekintően elfogyasztott probiotikum és prebiotikum készítmények, hosszú távon képesek lehetnek megőrizni a mikrobiális egyensúlyt a szervezetünkben. Ennek következtében nem léphet fel működési zavar a szervezetben és megelőzhető lehet többféle, a fentiekben felsorolt betegség. A kiegyensúlyozott, prebiotikumokkal is ellátott bél mikrobiom bizonyítottan csökkentheti az étvágyat és segíthet kialakítani az egészséges teltségérzetet. Segítheti a zsírok lebontását, ezzel hátráltathatja a felszívódásukat és mérsékelheti a vérkoleszterin szintet. Állatkísérletek mutattak rá, hogy Lactobacillusok és Bifidobacteriumok csökkenthetik a bél gyulladásos állapotát, saját gyulladásgátló anyagok termelése által. Sőt a kannabinoid receptorokon keresztül fájdalomcsillapító hatással is rendelkezhetnek. A Lactobacillus gasseri gátoljhata a szervi zsír felgyülemlését és a zsírsejtek növekedését humán vizsgálatok eredményei is alátámasztani látszanak ezt. Enyhítheti a tápcsatornai gyulladásokat.

A S. boulardii-t  probiotikumként használhatják azzal a céllal, hogy hasznos mikrobákat juttathassanak be a  vékony és a vastagbélbe, valamint védelmet nyújthassanak a kórokozók ellen.

Hatóanyag

Hatóanyag 1 kapszula napi adagban

NRV % a napi adagban

Probiotikus premix

600,0

mg

NA

Lactobacillus plantarum

13,8

mrd CFU

NA

Lactobacillus acidophilus

9,0

mrd CFU

NA

Bifidobacterium lactis

8,4

mrd CFU

NA

Lactobacillus gasseri

6,0

mrd CFU

NA

Bifidobacterium bifidum

4,2

mrd CFU

NA

Bifidobacterium longum

3,0

mrd CFU

NA

Lactobacillus casei

3,0

mrd CFU

NA

Lactobacillus rhomnosus

2,4

mrd CFU

NA

Bifidobacterium breve

2,4

mrd CFU

NA

Lactobacillus reuteri

1,8

mrd CFU

NA

Lactococcus lactic

1,8

mrd CFU

NA

Lactobacillus salvarius

1,2

mrd CFU

NA

Lactobacillus helveticus

1,2

mrd CFU

NA

Lactobacillus paracasei

1,2

mrd CFU

NA

Saccharomices boulardi

0,6

mrd CFU

NA

D-mannóz

47,0

mg

NA

NRV%=Napi beviteli referencia érték felnőttek számára

NA= Nincs adat

Ajánlott napi adag:

1 db kapszula

Fogyasztási javaslat:

A napi adagot reggel, éhgyomorra, bő folyadékkal fogyassza. Az ajánlott maximális napi mennyiséget ne lépje túl!

Tárolás: Fénytől, sugárzó hőtől védett, száraz hűvös helyen tárolandó.

Gyerekek elől elzárva tartandó!

Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.

Származási hely: EU

OGYÉI Notifikációs szám: 32083/2023

0
    0
    Kosár
    Az Ön kosara üresVissza