KalciFulvit

KalciFulvit

Szerves kálciumot tartalmazó étrend-kiegészítő vegán kapszula huminsavval, D3-vitaminnal és almagyökér kivonattal.

Ár: 9.931 Ft

Termékjellemzők:

kalcium nélkülözhetetlen ásványi anyag, a csontszövet felépítésében játszott szerepe közismert. Elengedhetetlen a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartásához. Ennek felborulása esetén a szervezet a savak közömbösítésére kalciumot von el a csontokból és a fogakból. Ennek következménye lehet a csontritkulás, a csonttörés és a fogszuvasodás is. Mivel az idegeknek, érfalaknak is van kalcium tartalma, ez a folyamat idegfájdalmat, érkárosodást is okozhat.
Ezen kívül fontos szerepe van a magas vérnyomás, érelmeszesedés valamint a koleszterin- és triglicerid-szint csökkentésében. Pótlása napi rendszerességet igényel.

D3-vitamin néven ismert kolekalciferol a D-vitamin természetben előforduló formája. A D-vitamin a kalcium anyagcsere egyik legbefolyásosabb szabályozója, megfelelő hasznosulásához a D3-vitamin több szempontból is elengedhetetlen. Hatására a csontépítő sejtek (osteoblastok) kalciumot építenek a csontokba, és kialakul a nagy szilárdságú, egészséges csontszövet. A D-vitamin hiányának legismertebb következménye a csontritkulás és más csontképzési zavarok.
A D-vitamin emellett segít a vér megfelelő kalcium és foszfor szintjének fenntartásában. Védi az őssejteket a sejtosztódás során fellépő mutációk ellen. Segíthet a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a depresszió, a szívbetegségek kezelésében is.

A Huminsav a növényi anyagok kémiai és biológiai humifikációja, szorosan kapcsolódó makró-mikró molekulák komplexe és a rendelkezésre álló legkoncentráltabb szerves anyagok közé tartozik. A Huminsavak kisméretűek, vízben és lúgos közegben egyaránt oldhatók. Egy igazi katalizátor elem, mert gyakorlatilag bármivel képes komplex vegyületet képezni. Rendkívül erős antioxidáns, nagy mennyiségű elektron leadására képes, így kevés Huminsav is nagy mennyiségű szabadgyököt tud semlegesíteni.

Az élő szervezet méregtelenítésének folyamatában az erősen elektrogenatív nehézfémek kapcsolódnak hozzá, így a Huminsavval olyan erős komplexet képeznek, hogy nincs a szervezetben olyan vegyület, ami képes lenne ezt az inaktív komplexet megbontani, a blokkolt szennyezőanyag természetes úton távozik.

Segíti a szervezet sav-bázis egyensúlyát helyreállítani és fenntartani, ugyanis az elsavasodás során keletkező pozitív töltésű vegyületeket közömbösíti, inaktiválja és a normál anyagcsere folyamatokban kivezeti a szervezetből.

Rengeteg kémiai kötés kialakítására és elektron leadására képes, összeköti a szervetlen anyagokat a szervessel.

A Huminsavak ásványi anyagokat (több mint 70 féle), aminosavakat, cukrokat, peptideket, nukleinsavakat, fitokémiai vegyületeket, vitaminokat és növényi DNS-fragmenseket tartalmazhatnak. Legtöbbjük ionos formában fordul elő. Ez azt jelenti, hogy a Huminsavak kiválóan vezetik az elektromosságot, és javítják a velük kölcsönhatásban lévő egyéb vegyületek felszívódását.

Szerkezete és kelátképző tulajdonságai révén elősegítik egyes tápanyagok, főleg ásványi anyagok sejtekbe juttatását és a mélyen beágyazódott méreganyagok eltávolítását a testből (pl. a Kadmiumot a csontokból).

Az Almagyökérben található a legkoncentráltabban a Phloretin vagy más néven a Phloridzin, mely orálisan adagolva növelheti a szérum oszteokalcin szintjét és javíthatja a csont mineralizációját a combcsont, a sípcsont és a gerincoszlop összes csigolyacsontjában.

Egy friss, ropogós alma elfogyasztásával, melyben szintén van Phloridzin, a szervezet egyedülálló csontépítő fitonutrienshez jut. Ez a flavonoid antioxidáns csak az almában található (különösen a héjában) és segíthet a csontsűrűség javításában és a menopauza utáni nők csont lebontásának csökkentésében.

Mezei zsurló

Jótékony hatásait a benne rejlő kovasavnak, flavonoidoknak, szilikátoknak, kávésav-származékoknak, antioxidánsoknak, vitaminoknak (C, E, K, B), káliumnak, nátriumnak, kalciumnak, magnéziumnak, cinknek és vasnak köszönheti. Számos modern kutatásból kiderült, hogy a mezei zsurló megvédheti a máj és a csontok egészségét, továbbá vízhajtó, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása is lehet.

A csontok anyagcseréjéért főleg két sejttípus, az oszteoblasztok és az oszteoklasztok felelősek. Előbbiek építő hatással vannak a csontsejtekre, míg utóbbiak a csontsejtek lebomlását segítik. A mezei zsurló pedig épp az oszteoklasztok aktivitását csökkentheti, ami miatt rendkívül fontos szerepe van csontritkulás esetén. Ennél a betegségnél megnő az oszteoklasztok aktivitása, aminek hatására lebomlanak a csontsejtek, így a csontok könnyebben törnek. A mezei zsurló azonban ezt megakadályozhatja, a szilícium-dioxid, illetve kovasav tartalma miatt. Ezek javíthatják a csontok és porcszövetek állagát, sűrűségét és képzését, oly módon, hogy segíthetik a kollagénszintézist, továbbá a kalcium felhasználását.

Összetétel:

Tárolás: Fénytől, sugárzó hőtől védett, száraz hűvös helyen tárolandó. Gyerek elől elzárva tartandó.

Figyelmeztetés! Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.

Származási hely: EU

O.GY.É.I.: Notifikációs szám: 31896/2023

0
    0
    Kosár
    Az Ön kosara üresVissza